Nu kommer fortsättningen på påskbuffén; varm mat!
Biffar
På vår påskbuffé brukar vi ha två sorters biffar: dels mina favoriter av alla biffar i världen: Rödbetsbiffar, men även de supergoda Sojabönsbiffarna. HÄR är en länk till recept på båda sorter då jag redan har publicerat dem!
Potatisgratäng
Även detta recept finns publicerat HÄR.
Vitlöksstekta champinjoner (eller ännu hellre, kantareller)
4-5 champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk fryst hackad persilja
salt
peppar
2 msk smör (till stekning)**
** kan såklart bytas mot olja
Tvätta och skiva champinjonerna. Stek dem sedan med med övriga ingredienser tills de är mjuka och har bra färg - ÄT!
Stekt halloumi
Behöver ju inget recept direkt - skiva och stek med olja på medelvärme tills den fått fin färg. ÄT! Fick även höra att det ska vara supergott att steka med chili och honung också, har dock inte testat.
Övrigt
Sedan så finns det ju en uppsjö av vegetariska färdigtillagade godsaker och vi brukar ofta ha ett par sådana! Några som jag tycker är extra goda är:
- Anammas vegetariska bullar (finns i de flesta mataffärer) VEGAN**
- Astrid & aporna "Hot Chörizo" (finns åtminstone på Hemköp samt Gröna Boden/Life på Vasaplatsen) VEGAN
- Hälsans kök "Soja Chorizo" (finns i de flesta mataffärer)
- Quornbitar eller filéer som man kan lägga i någon god marinad (finns i de flesta mataffärer)
** tror att ni alla vet redan, men vegan = inga produkter från djurriket alls, som t ex ägg, mjölk eller dyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar