onsdag 9 april 2014

Recept: Kryddig-typ-friterad-blomkål

Alltså detta är SÅ GOTT. TESTA.

½ blomkålshuvud
3,5-4 dl mjölk
ca 2,5 dl mjöl
2 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk cayennepeppar
2 tsk grillkrydda
2 tsk paprikakrydda
salt

Skär/dela blomkålen till mindre delar.

Blanda mjölk och mjöl till en smet. Pressa sedan i vitlöksklyftorna. Blanda i övriga kyddor.

Tillagning

Variant 1;
Hetta upp en stekpanna med mycket olja i. Doppa blomkålen i smeten och stek tills den får fin färg. Upprepa tills du stek all blomkål.

Variant 2;
Sätt ugnen på 200 grader.
Doppa blomkålen i smeten och lägg sedan i glasform. Grädda i ugnen ca 20 min (tills de fått lite färg och är mjuka)

Variant 1 ger dock utan tvekan det bästa resultatet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar