fredag 9 maj 2014

Recept: Spenat & ost-quesadillas med tillbehör


En sådan här halv-lat men god middag lagade jag igår! Den bestod av Spenat & ost-quesadillas med bönsalsa, grönsaker och cremé fraiche. På detta lätta sätt gjorde jag:

Quesadillas

ca 6-7 "bitar" fryst spenat
2 vitlöksklyftor
1 dl cremé fraiche
salt
peppar
paprikapulver

tortilla bröd
ost (valfri)

Tina upp spenaten i lite olja i en kastrull. Pressa ner vitlöksklyftorna och låt stekas en stund. Tillsätt sedan övriga ingredienser och låt puttra 2-3 min. Ta av från plattan.

Värm upp en stekpanna till medelvärme. Ta ett tortilla bröd, kleta ut spenatgojset på halva brödet, hyvla ost och lägg på, vik ihop tortillan och stek. Tortillan ska bli krispig och osten ska smälta, tar ca 4-6min. Upprepa tills dina tortillas är slut!

Bönsalsa
Tacosås (stark)
1 burk vita bönor
ev citronsaft

Eftersom jag hade tacosås i kylen gjorde jag på detta sätt, men annars kan man lika gärna göra en salsa med krossade tomater, gul lök, vitlök, chili, paprikapulver och koriander!

Slutligen, hacka lite grönsaker och ta lite cremé fraiche pga salsan är stark. Ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar