Hallonpaj
Orginalrecept
175 g margarin
2,5 dl mjöl
0,75 dl socker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
florsocker
potatismjöl
1-2 paket frysta hallon **
Låt hallonen tinas.
Smält margarin i en kastrull. Tillsätt socker och rör. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda väl. Häll hallonen i en pajform, strö lite florsocker samt potatismjöl över dem och bred ut smeten ovanpå. Grädda på 225 grader i 10-15 min. Klar!
Min variant
175 g margarin
1 dl mjöl
1 dl havregryn
0,5 dl kokos
0,25 dl socker
0,25 dl sirap
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Följ instruktionerna ovan!
** Beroende på hur stor din pajform är så behöver du olika mycket hallon. Jag använder en pajform som är ca 26 cm i diameter. Till detta använde jag 450g hallon (2 pkt). Jag gjorde även 1,5 sats smet då jag vill ha ett heltäckande pajtäcke.
Ser himla mumsigt ut! Själv är jag sugen på att göra paj men får se om jag hittar nått laktosfritt recept!
SvaraRaderaGott nytt år gumman! Kram
Mums! / Sofia
SvaraRadera