fredag 18 oktober 2013
Silviakaka
Ingredienser
Kaka
4 ägg
4 dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker lite lätt. Tillsätt sedan vattnet och vispa ihop. Blanda bakpulver och mjöl och tillsätt sedan det. Rör ihop till en smet. Kleta ut i en långpanna och grädda 15-20 minuter.
Glasyr
200 g smält margarin
2 ½ dl socker
4 msk vaniljsocker
2 äggulor
kokosflingor
Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt sockret och låt smälta. Tillsätt sedan äggulorna och vaniljsockret. Rör om tills det blandas helt och låt koka upp så att det tjocknar något. Häll på glasyren på kakan när den varm. Häll på kokosflingor - ÄT!
Etiketter:
Recept - efterrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Gott!!!!! / Sofia
SvaraRadera