fredag 18 oktober 2013

Silviakaka


Ingredienser

Kaka

4 ägg
4 dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker lite lätt. Tillsätt sedan vattnet och vispa ihop. Blanda bakpulver och mjöl och tillsätt sedan det. Rör ihop till en smet. Kleta ut i en långpanna och grädda 15-20 minuter.

Glasyr

200 g smält margarin
2 ½ dl socker
4 msk vaniljsocker
2 äggulor
kokosflingor

Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt sockret och låt smälta. Tillsätt sedan äggulorna och vaniljsockret. Rör om tills det blandas helt och låt koka upp så att det tjocknar något. Häll på glasyren på kakan när den varm. Häll på kokosflingor - ÄT!



1 kommentar: