måndag 12 augusti 2013

Enkel och god pizzadeg


Ingredienser

0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 dl mjöl
1 ½ dl vatten
½ dl olivolja

Blanda först bakpulver, mjöl och salt. Tillsätt sedan övriga ingredienser och arbeta tills det blir en bra deg. Lite kletigt blir det ju alltid, men lite mjöl på händerna brukar hjälpa. Kleta ut den på en plåt så att den är så tunn du vill ha den! Vi bestämde oss för att testa förgrädda den, något som jag har hört ska vara väldigt bra - och bra blev det! Pizzan ska bara vara inne ca 10 min på 200grader, så vi förgräddade den i 3-4 minuter. Sedan tog vi ut den och la på våra ingredienser. Detta hade jag på:

Tomatsås med basilika, oregano, vitlök och lite olja och ost.
Quornfärs stekt med salt och cayennepeppar.
Skivad tomat, feferoni och paprika plus efter vi gräddat den hade vi på lite ruccolasallad och rostade pinjenötter! SÅ GOTT.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar