Grejen med att göra hemmaversioner av recept man äter ute är att de aldrig smakar likadant, så är det bara. Men tycker dock att detta blev riktigt gott ändå! Originalreceptet hittade vi här, men fick ändra lite på det pga vad vi hade hemma!
Phad thai
250 g risnudlar
1-2 msk riven färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
3 ägg
1 citron
150g salta jordnötter
150 g frysta quornbitar (kan uteslutas/ersättas)
typ två nävar hackad vitkål
1 rödlök
2 msk vitvinsvinäger
2 msk kinesisk soja
3 msk honung
2 tsk sambal oelek
rapsolja
Börja med att tillaga risnudlar enligt förpackningens instruktioner.
Blanda sedan ingefära, en hackad vitlöksklyfta, sambal, 100g jordnötter, ½ citron, vitvinsvinäger, soja och honung antingen i en matberedare och mixa/ alternativt i en skål och mixa med stavmixer. Den ska bli ganska slät.
Värm upp en stor stekpanna med rätt mycket olja och woka rödlök samt vitkål tills de mjuknar. Tillsätt sedan quornbitarna. Tillsätt sedan äggen och rör snabbt så att de blandas med övriga ingredienser. Efter det häller du i dressingen och rör om och slutligen blandar du i risnudlarna! De ska inte wokas länge, utan bara värmas upp. Servera med 50g krossade jordnötter och citronskivor!
Tips: egentligen ska det vara 4½ msk japansk soja - så har du det, ta det istället! Detsamma gäller för citrusfrukten - det ska egentligen vara 3 lime, har du det, ta det! Puss
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar