fredag 30 maj 2014
Recept: Naan-bröd (4 st)
Jag älskar ju indisk mat och om det finns något jag älskar mer än maten så är det ju det fantastiska Naan-brödet! Det är ju lite svårt att få det sådär restaurang-perfekt eftersom det krävs en Tandoori-ugn till det, men jag måste säga att dessa bröd blev riktigt bra!
Ingredienser
25 g jäst
1,5 dl rumsvarmt vatten
1 msk olja
1 tsk socker
1 tsk salt
1 ägg
4-6 dl vetemjöl
vitlökssmör (smör, vitlök, persilja)
Smula jästen i en bunke och slå på vattnet. Rör tills jästen har löst upp sig. Blanda sedan i olja, socker, salt och ägg. Rör om. Tillsätt sedan mjöl och arbeta in det. Degen ska släppa från kanterna men vara lite kladdig. Låt sedan jäsa 40-60min (beroende på hur länge du orkar hehe)
Stjälp ur degen och arbeta den lite, tillsätt mjöl om det behövs. Dela sedan degen i fyra delar. Värm nu en stekpanna med olja i. Vår stora platta går upp till 12 men jag värmde den till 9 ungefär. Ganska så varmt ska det vara! Kavla ut en av bullarna så att den blir ca 15-20 cm lång och 3-4 cm tjock. Stek den sedan 3-4 minuter på varje sida. Jag hade en klump vitlöksmör som jag gnuggade på brödet under stekning för att få lite mer smak! Upprepa denna process med samtliga bröd. ÄT!
Etiketter:
Recept - bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar