fredag 30 maj 2014

Recept: Naan-bröd (4 st)






Jag älskar ju indisk mat och om det finns något jag älskar mer än maten så är det ju det fantastiska Naan-brödet! Det är ju lite svårt att få det sådär restaurang-perfekt eftersom det krävs en Tandoori-ugn till det, men jag måste säga att dessa bröd blev riktigt bra!

Ingredienser
25 g jäst
1,5 dl rumsvarmt vatten
1 msk olja
1 tsk socker
1 tsk salt
1 ägg
4-6 dl vetemjöl

vitlökssmör (smör, vitlök, persilja)

Smula jästen i en bunke och slå på vattnet. Rör tills jästen har löst upp sig. Blanda sedan i olja, socker, salt och ägg. Rör om. Tillsätt sedan mjöl och arbeta in det. Degen ska släppa från kanterna men vara lite kladdig. Låt sedan jäsa 40-60min (beroende på hur länge du orkar hehe)

Stjälp ur degen och arbeta den lite, tillsätt mjöl om det behövs. Dela sedan degen i fyra delar. Värm nu en stekpanna med olja i. Vår stora platta går upp till 12 men jag värmde den till 9 ungefär. Ganska så varmt ska det vara! Kavla ut en av bullarna så att den blir ca 15-20 cm lång och 3-4 cm tjock. Stek den sedan 3-4 minuter på varje sida. Jag hade en klump vitlöksmör som jag gnuggade på brödet under stekning för att få lite mer smak! Upprepa denna process med samtliga bröd. ÄT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar