torsdag 20 mars 2014

Recept: Morotspaj (med kikärtssallad)

Morötter ju definitivt bland det bästa som finns! Smakar supergott, kan varieras i det oändliga, passar i de flesta rätter och kanske framförallt, är jättebilliga

Morotspaj

Pajdeg
100 g margarin
2,5 dl mjöl
2 msk vatten

Blanda alla ingredienser till en småkletig smet. Tryck sedan ut i en pajform, nagga och (för)grädda ca 5-10 min på 200 grader.

Innehåll
4-5 morötter 
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 1 tsk oregano
svartpeppar
salt

Riv morötterna. Stek sedan upp gul lök, vitlök och morötter med kryddorna en stund. Lägg ingredienserna i det förgräddade pajskalet.

Äggstanning
2 ägg
2 dl mjölk

Vispa ihop ägg och mjölk och häll sedan över pajen. Riv/hyvla ost och lägg överst. Grädda ca 20-25 min på 200 grader.

För lite mer protein (och för att sallad är gött):

Kikärtssallad
½ burk kikärtor
½ burk majs
isbergssallad
gurka
3 små tomater
en liten bit rödlök
italiensk salladskrydda
balsamvinägrett (alt balsamvinäger + olivolja)

Hacka och blanda alla ingredienser i en skål. Häll över dressingen och ät tillsammans med pajen!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar