söndag 22 december 2013

Chokladkola

Testade just ett recept på chokladkola och det blev så himlans gott att jag behövde dela med mig av det. Dessvärre har jag inga bilder på min kola, då den står i kylen just nu.

Chokladkola
50 g margarin/smör
3 dl vispgrädde
2,5 dl socker
1 dl sirap
50 g mörk choklad

Häll alla ingredienser förutom chokladen i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ca 20 minuter under konstant omrörning. Gör sedan vattentestet **. Är kolan klar, så bryt ner chokladen. Rör tills den har smält helt och blandat sig med kolan. Häll chokladkolan i en form som du täckt med bakplåtspapper. Jag använde en ugnsform av glas som är ca 20 x 40 cm. Låt svalna och dela sedan i bitar. Klart!

** Vattentestet innebär att du fyller ett glas med kallt vatten. Droppa sedan lite kola i vattnet - formar kolan en boll som flyter något är den färdig. Ju snabbare den blir en boll - desto segare/hårdare blir kolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar