Här är ett himla enkelt och bra recept på en ganska så klassisk paj som är toppengod! (obs lovar att det är enkelt, fastän instruktionen är himla lång)
Ingredienser
Pajdeg
100 g margarin
2,5 dl mjöl
2 msk vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Eftersom vi har en matberedare brukar jag bara slänga i alla ingredienser och köra på, men det går absolut lika bra att göra för hand! Och då menar jag med händerna, en sked är ganska så meningslös. Häll upp mjölet, bryt i margarinet och på med vattnet. Rör till en smidig deg.
Enligt receptet ska degen stå i kylen ca 30 minuter innan man gräddar den - detta brukar både mor och jag dock skippa. Har testat båda sätt och inte märkt någon direkt skillnad.
Kleta ut degen i en pajform, gaffla den och grädda i ugnen i ca 10min.
Äggstanning
2 ägg
2 dl mjölk
valfria kryddor (förslag: salt, peppar, paprikapulver)
Vispa ihop! Klart.
½ - 1 broccollihuvud (beroende på storlek)
1 tomat
½ - 1 paket fetaost (beroende på hur mycket du älskar fetaost)
½ rödlök
Hacka/dela samtliga ingredienser. Lägg i tomaterna i pajskalet. Lägg sedan på broccolin och rödlöken. Smula fetaosten över och häll sedan på äggstanningen. In i ugnen ca 25 minuter, eller tills du ser att äggstanningen har stelnat något! ÄT.

Ser gott ut! / Sofia
SvaraRadera