onsdag 18 september 2013

Kokosdrömmar

Detta är ett av de absolut enklaste bakrecepten plus att de är superlätta att göra vegana ifall man ska bjuda en vegan eller någon som är allergisk mot mjölkprotein! Och som vanligt gillar jag att ändra lite på receptet, så lägger först upp originalet och sedan med min twist.

Kokosdrömmar

200 g margarin
1,5 dl socker
3 dl kokos
3,5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt

Sätt ugnen på 175 grader.

Margarinet ska vara rumsvarmt, inte smält! Brukar dock smälta det någon minut i micron om jag glömmer att ställa fram det för att mjukna. Rör margarin och socker till en jämn massa. Rör sedan i kokos och blanda. Häll sedan i vetemjöl och hjorthornssalt och blanda väl.

Forma små bollar av degen, platta till dem något och placera ut på ett bakplåtspapper som ligger på en plåt. Grädda i ugnen ca 10 minuter (de ska stiga och spricka något). KLART!

Min variant

Kan börja med att säga att jag aldrig använt hjorthornssalt, utan brukar ersätta det med 2 tsk bakpulver. Tror dock att det blir bättre med förstnämnda så ska införskaffa det och testa! Men blanda i alla fall bakpulvret i mjölet - blir bättre resultat då.

Jag brukar även ersätta 1 dl av kokosen med havregryn, för att kokos och havregryn blir supergott ihop!

Nu när jag gjorde dessa igår så smälte jag även mörk choklad (any märke duger) och kletade ovanpå hälften av dem, för vi vet ju alla att choklad och kokos är bästa vänner.

cyaaa





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar