Igår gjorde vi en mycket slarvig variant av lasagne, men det blev sjukt gott ändå. Ger det riktiga receptet jag brukar använda till en början och så nämner jag efter hur man kan göra en lat-variant!
Lasagne
Lasagneplattor
1 brocolli
1 dl okokta röda linser
4-5 medelstarka feferoni
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 dl matlagningsgrädde
riven ost
oregano
basilika
cayenne
salt
+ ev mjölk
Stek gul lök med kryddor tills den blir gyllenbrun. Tillsätt vitlök och stek lite till. Häll på krossade tomater, och linser. Låt koka ca 5 min. Placera ut lasagneplattor i en ungsform. Häll på lins-såsen. Lägg på fler lasagneplattor. Lägg på brocolli och feferoni som du delat i smådelar. Häll på grädden. Salta lite. Häll över den rivna osten och sätt in i ugnen ca 30min. Klart!
Nej, jag brukar faktiskt skippa Bechamel-sås, tycker inte att det behövs! Våran lat-variant innebar att vi inte gjorde såsen innan. Vi hällde bara på krossade tomater, kryddor, hackad lök, okokta linser och övriga ingredienser och körde in i ugnen. Det sparar man lite tid och arbete på och jag märkte faktiskt ingen större skillnad!
Annat gott att ha i vegetarisk lasagne är quorn/sojafärs, riven morot, paprika, zucchini eller aubergine om man gillar. cyaaa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar