Jag googlade runt efter lite olika sorbet-recept och till slut fann jag ett som jag tyckte lät bra på denna blogg. Det blev en bra konstistens och var riktigt lätt att göra. Den kräver lite tid, men inte så mycket arbete! Utgick från receptet jag hittade hos dem, men ändrade något på mängderna, så ni får mina mått.
Citronsorbet
Sockerlag:
3dl vatten
1,5dl socker
rivet skal från 1 citron
saften från 1 citron
1 äggvita
2 msk socker
Riv skalet från citronen. Häll vatten, socker och skal i en kastrull och låt koka ca 5 min. Sila sedan bort skalet från lagen. Häll lagen i en matlåda eller något annat som tål att frysas. Låt den svalna något. Pressa i saften från citronen. Smaka av - du kan behöva mer citron beroende på hur stor den är. Ställ sedan blandningen i frysen 2 timmar. Ta ut sorbeten och rör runt 2-3 gånger under dessa timmar, detta för att den ska frysa jämt.
Vispa äggvitan till den blir fast (du ska kunna hålla bunken upp och ner utan att det rinner ut). Rör försiktigt ner de 2 msk socker. Ta ut sorbeten ur frysten och rör runt så att den blir lite mjukare. Rör sedan ner den vispade äggvitan och ställ tillbaka i frysen 2 timmar (du ska inte röra denna gång).
Servera med riven choklad, kokos, färska bär eller ingenting alls - den är god som den är! cyaaa
åh låter gott!! borde testa om jag har tålamod någon dag! älskar att du lägger upp recept här!! :) /julia
SvaraRaderajaa blev faktiskt gott! kräver med tid än arbete så om man ändå är hemma kan laga det :)). braa, känner mig lite töntig, inga leila bakar-recept direkt haha
SvaraRadera