onsdag 17 juli 2013

Cornflakesmojs

Detta är nog bland de onyttigaste efterrätter man kan laga, men så himla gott! Min syster brukade alltid laga det och äta med vaniljglass - mycket gott.

Cornflakesmojs
100 g margarin
1 dl sirap
1 dl socker
2 msk kakao
5 dl cornflakes

- Smält margarin i kastrull
- Rör ner socker och sirap under låg värme
- Häll i kakao
- Rör tills det blir en jämn smet

När det kommer till den slutliga delen finns det två olika sätt:

Alternativ 1:
- Ta fram små muffinsformar
- Häll dem till hälften fyllda med cornflakes
- Häll på lite smet i varje
- Ställ svalt (ex kyl) i någon timma

Alternativ 2:
- Ta fram en kakform (gärna rund med avtagbar kant)
- Häll i cornflakes så att de täcker botten och lite till
- Häll på smeten
- Ställ in i frysen i någon timma
- Servera med glass

1 kommentar: