Enchiladas är mer eller mindre en variant av tacos och väldigt enkla att tillaga! Här är min egna variant som jag experimenterade fram med hjälp av olika recept.
Ingredienser
1 påse Tortillabröd
1 påse quornfärs
1 dl okokta röda linser
1 tomat
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater*
1-2 dl creme fraiche
ost
Kryddor:
koriander
basilika
chili
cayenne
spiskummin
salt
eller en påse Taco-mix om man vill!
Tillagning
Koka linserna i vatten i ca 10min.
Hacka lök, vitlök och tomat. Stek upp gul lök med kryddor tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och stek lite. Häll sedan på färsen och den hackade tomaten. Stek tills färsen är tinad. Tillsätt creme fraichen och ta bort stekpannan från plattan.
Ta en tortilla och fyll med färs. Rulla sedan ihop den och placera den i en ugnssäker form. Fortsätt detta tills formen är fylld. Häll sedan på de krossade tomaterna. Riv sedan ost och häll ovanpå.
Sätt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Ät!
* Ännu godare blir detta om man av de krossade tomaterna gör en tomatsås med vitlök, basilika och oregano. Dock gjorde jag denna lat-variant igår och det fungerade bra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar