onsdag 31 juli 2013

Äggröra

Nu när jag jobbar mycket och börjar tidigt så behöver jag äta extra mycket. Runt halv tio-tiden har vi rast och med frukost då är det lite trist för mig som inte gillar ost så mycket och inte kan äta skinka. Dessutom blir man ju inte så mätt på rostat bröd med smör. Därför brukar jag göra en äggröra, alltså inte sådan som man steker, utan en annan typ. Så här kommer världens enklaste recept!

Äggröra/gojs
2 ägg
½-1 dl creme fraiche/gräddfil
½ dl majonnäs
gräslök **
salt

Koka äggen ca 7 mintuer så att de är hårdkokta. Efter de är klara, spola dem i kallt vatten direkt - så blir de lättare att skala!
Blanda creme fraiche, majonnäs, salt och gräslök. Hacka sedan ägget och häll i röran. Låt gärna stå i kylen en stund och dra! Kleta på en macka och ät!

** extra gott med färsk, men fryst duger bra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar